In Loving Memory

Oppdatert 27. mars, 2010

Name: Reindalen's Bismark
Called: Bonzo
Breed: Miniature Schnauzer
Born: November 15, 1990
Passed away: May 19, 2004
Siblings: 2 brothers and 2 sisters
Height: ca 37 cm
Weight: ca 10 kg


Bonzo

Jeg stryker over din rufsete pels, men halen din slår ikke mer.
Øynene dine er lukket igjen over øyne som ikke ser.
Ditt gyldne hjerte har sluttet å slå - aldri mer løpe, hoppe, gå.
Alt er slutt... det er over nå.
Jeg legger hodet mitt ned mot ditt, og tårene drypper som blod.
Aldri mer skal det bli som før - aldri mer «oss to».
Som isende kulde inne i meg kjenner jeg noe dør med deg.
Jeg må reise meg, sier de, - jeg går mot en dør.
Der ute går livet videre som før.
Jeg snur meg - du ligger så livløs og stille.
Du kan ikke komme, selv om du ville.
Skriket vil ut, men jeg lukker min munn.
Hvem var det som sa «bare en hund»et lys til minne om Bonzo

Bonzo, eller Reindalen's Bismark som han egentlig het, ble født 15. november 1990 i Hammerfest. Mamma Ricke fikk 6 valper, bare 5 vokste opp. Therese hadde lenge ønsket seg en hund, men fikk streng beskjed av mor og far at noe hund skulle ikke i hus. SÃå overraskelsen, og gleden, var enorm da han far en dag i januar kom hjem fra jobb, åpnet bakdøren på bilen, og ut hoppet den søteste, lille hund man kan tenke seg.

Bonzo var en gladhund fra første stund. Halen gikk nærmest uavbrutt, og vi var overlykkelige over å ha fått han. Han, og katten Tildur, fikk straks et vennskap som var rett og slett ubeskrivelig. På tross av at katten var over 1 år gammel da Bonzo kom i hus, tok han imot valpen med enorm ro og ansvarsfølelse. De ble bestevenner fra første stund, og fant på det meste sammen. De to lekte sammen, sov sammen, og tigget ost sammen.

Da Tildur forsvant etter 4 år, og senere ble funnet død i veien, var Bonzos sorg bunnløs. Han sørget lenge over tapet av bestevennen, og gikk hver dag for å kikke ut døra, i tilfelle kameraten kom hjem igjen. Jeg er sikker på at de to leker og finner på nye sprell sammen på de evige jaktmarker.

Selv om Bonzo fant på mye rart, både som valp og voksen, så var vi inderlig glad i den lille hunden. Og vi fikk over 13 år sammen med han. I januar, 2004, ble han syk, og etter en tur til dyrlegen, ble det konstatert at han nok hadde kreft. Og 19. mai kom den dagen da vi måtte si farvel. Det var så uvirkelig å se han ligge der, helt livløs, og å vite at han aldri ville komme løpende glad for å hilse når man kom hjem. To dager senere ble han begravd inne på Markestølen, en av hans favorittsteder å gå tur. Vi fant et sted med nydelig utsikt mot vannet, og med trær som gir ly for vind og vær, og det ble vår lille hjerteknusers siste hvilested.

Bonzo og Tildur

Et sted finnes det en bro mellom himmelen og jorden: På denne siden av himmelen finnes det et helt spesielt sted: Regnbuebroen.

Når et dyr som har stått en av oss spesielt nær til slutt dør, begynner det sin vandring til Regnbuebroen. Der finnes det bølgende enger og åser hvor våre elskede venner kan løpe og leke sammen. Det er nok av mat, vann og solskinn der som sørger for at våre venner er varme og fornøyde.

Alle dyr som har vært syke og gamle får tilbake helse og styrke, de som har vært skadet eller lemlestede blir gjort hele og sterke igjen, akkurat slik vi minnes dem i våre drømmer om en forgangen tid.

Dyrene våre er lykkelige og tilfredse, bortsett fra en liten ting: Hver og en av dem savner noen som var svært spesiell for dem, noen de måtte forlate. Alle løper omkring og leker til den dagen kommer da en av dem plutselig stopper og ser mot horisonten. Blikket er klart og oppmerksomt, den ivrige kroppen begynner å skjelve. Plutselig løper han bort fra de andre, flyr over det grønne gresset så fort bena kan bære ham, fortere og fortere!

Han har fått øye på deg, og når du og din spesielle venn møtes, klynger dere dere til hverandre i usigelig lykke, for aldri mer å skilles. Overlykkelig slikker han deg over hele ansiktet, hånden din kjærtegner igjen det elskede hodet, og ennå en gang ser du inn i disse trofaste øynene til denne vennen som så lenge har vært borte fra livet ditt, men som aldri forsvant fra hjertet ditt.

Så vandrer du og din spesielle venn sammen over Regnbuebroen


Bonzo's Pedigree

ParentsGrandparentsGreat Grandparents
GB CH INT N S UCH NV-88 Nosbod Daniel of DeansgateGB CH Castilla LinajudoGB CH Fernery Rantastic
GB CH Castilla Zambra
GB CH Castilla Realquatro At NosbodGB CH Catalanta True Luch At Risepark
GB CH Regalada In Castilla
N UCH Peacemaker's Oso-PepparINT SF S UCH V-86 Walters Sea BreezeAM CH Walters Windjammer
Tomei Jus-Me-Toc Of Walters
SF UCH Brinata DoloresINT SF S UCH V-86 Walters Sea Breeze
SF N UCH Trixer Special