Tendance B'Golden Gift "Czarina"

Oppdatert 29. desember, 2011

Navn: Tendance B'Golden Gift
Kallenavn: Czarina, Rina, Nina, Frk. Glefs, Frøken Dings, Ballerina
Rase: Belgisk Fårehund, Groenendael
Født: September 05, 2008
Registreringsnr: DN23942301 & FIN53755/08
Søsken: 5 søstre
Høyde/Lengde: ca 60 cm/ca 60 cm (24. desember, 2011)
Vekt: 21 kg (24. desember, 2011)
Tenner/Bitt: Komplett Saksebitt
Hofter: B
Albuer: A
Øyner: UA 5. Januar 2010
Mentaltester: Bestått FA. Gjennomført MH
Lydighet: 3. Premie i Klasse 3
Bruks(spor): 124 poeng, ikke godkjent spor
Utstilling: 1xBIR og 1xCert fra Norge, Winners Bitch fra USA
Titler: ingen enda
Annet: ikke endaLitt om Czarina:

Czarina er først og fremst min bortskjemte bebis. Hun er levende bevis på at lydighetshund og en lydig hund er to vidt forskjellige ting. Hun kan virkelig kunsten å tigge, sover i sengen min, hopper opp i sofa og stoler, plager katten, hopper opp på folk for å hilse og er vel generelt sett det andre vil kalle litt ulydig *flire* Men hun er en fantastisk lydighetshund, noe hun har bevist flere ganger. For eksempel fikk vi opprykk til klasse 2 i debuten, selv om vi egentlig ikke hadde trent noe på fellesdekk eller forstyrrelser. Hun gjør som oftes det hun blir bedt om. De gangene vi har startet i konkurranse i klasse 2, har vi fått mange tilbakemeldinger, både fra dommere og publikum, om at hun er en god lydighetshund, artig å se i ringen, er glad og har et herlig tempo. Og, ja, jeg er helt enig. Vi trives sammen i ringen og på trening, og mitt mål før hver konkurranse er at vi skal ha det gøy sammen. Resultatene får komme som de vil. Da ene dommeren spurte meg: "Hun er gøy å trene med, ikke sant?" måtte jeg bare nikke og smile. Hun er utrolig gøy og inspirerende å trene med, og å konkurrere med. Og jeg har store forhåpninger til denne jenten. Foreløpig kan jeg si at målet er både norsk, svensk og finsk lydighetschampionat på henne, så får vi se om de andre drømmemålene blir oppnåelige nok til at jeg offentliggjør de siden.

Rina er en bereist hund. Hun kommer fra Finland, og jeg kan ikke takke Hanna nok for at jeg fikk denne fantastiske hunden! <3 Hun er helt spesiell, og har passet perfekt til meg, som jo ønsket meg en lydighetshund. Hun er så lett å motivere, elsker å jobbe, og synes det å gjøre meg glad er en super belønning. Da jeg først fikk Rina bodde jeg i Los Angeles i California, og vi var nervevrak, både jeg og Hanna, mens den lille valpen på 11 uker satt på flyet på vei over "dammen." Men hun hoppet ut av buret og rett i armene mine, og virket veldig lite påvirket av alt bråket som foregikk rundt henne. Hun har badet på stranden i Malibu, blitt tatt av bølgene der, kjørt langs hele kysten av California, fra San Diego i sør til San Fransisco i nord, og opplevd mye rart på sin vei. Hun fikk bodd litt over ett år i USA før vi flyttet tilbake til Norge. Her trives hun som plommen i egget, og jeg ser ikke for meg at jeg nå kunne ta henne med meg tilbake til en liten leilighet midt i en storby. Når hun løper rundt i norsk terreng, i all slags vær, det er da hun trives best.

I tillegg til lydigheten, har jeg tenkt å drive litt med NBF-spor med henne. Vi har per i dag gått ett sporkurs, og syntes det var utrolig kjekt. Målet her er etterhvert opprykk til klasse B, kanskje A. Rina er veldig nøyaktig, nesten for nøyaktig, i sporet. Hun plukket pinner som en dronning fra første stund, og synes sporslutt er oppskrytt, personen har jo gått videre, la oss gå for å se hvor h*n ble av! Jeg har sett meg ut en brukskonkurranse i oktober hvor vi trolig gjør vår debut. Hun har også fått prøve seg på feltsøk, noe hun virkelig elsket. Halen gikk i ett, så nå må bare matmor somle seg ut for å legge både flere spor og felt.

Utstillingsringen har vi også vært innom noen ganger. Det har blitt mest blått, på grunn av en kombinasjon av manglende pels, for liten vekt og manglende ringtrening. Matmor synes ikke utstillingstrening er det kjekkeste i verden, så da kan man kanskje ikke forvente seg at Rina skal stå spesielt fint oppstilt heller? Men ett Cert og 1xBIR har hun nå fått med seg, og når pels og kropp kommer på plass, blir det nok litt mer utstilling på oss.

Alt i alt er jeg utrolig fornøyd med min herlige Czarina. Jeg kommer trolig til å ha et kull eller to på henne etterhvert. Potensiell hannhund til første kullet er plukket ut, en allsidig kar jeg synes har mange av de positive egenskapene som Rina innehar, pluss en del av de tingene hun mangler. Kullet blir tidligst på høsten 2011, først vil jeg la Rina bli godt voksen, se at både hun og søstrene holder seg friske og fine, og helst ha opprykk til elite. Hannhunden har også et kull etter seg som jeg har lyst å se litt mer på. For meg er det viktigste at hundene er fysisk og mentalt friske, og at de er gode representanter for rasen, godt brukende og allsidige hunder som har noe å gi videre.